Cum-sa-migrezi-HDD-pe-SSD-fara-a-reinstala-WindowsCu toate acestea, migrarea de la HDD la SSD nu este o simpla misiune deoarece procesul implica reinstalarea Windows intr-o metoda traditionala.

Daca inca utilizati un hard disk traditional pe computer, pierdeti viteza si performanta perfecta a SSD-ului. Da! SSD-urile sunt in mod clar un insotitor mai bun pentru computerul dvs., mai ales daca rulati aplicatii mari in mod regulat sau le folositi pentru lucru.

Unitatea solida (SSD) este unul dintre cele mai eficiente upgrade-uri pe care le veti face in ceea ce priveste accelerarea computerului. SSD va va ajuta computerul sa porneasca mai repede, toate programele dumneavoastra se vor lansa instantaneu si este util si pentru jocuri mai bune.

Cu toate acestea, migrarea de la HDD la SSD nu este o simpla misiune deoarece procesul implica reinstalarea Windows intr-o metoda traditionala. In acest articol, veti gasi diferite modalitati de a muta HDD-ul pe SSD fara a fi nevoie sa reinstalati Windows.

Inainte de a migra pe SSD…

In primul rand, trebuie sa achizitionati un card SSD care se potriveste perfect cu computerul dvs., deoarece unele laptop-uri pot avea unitati de 2,5 inchi, iar altele folosesc unitati M.2 sau unitati mSATA. De asemenea, ar trebui sa achizitionati un SSD care are o dimensiune mai mare sau egala decat hard disk-ul actual, pentru a gazdui toate datele dvs. prezente si, de asemenea, orice date viitoare.

Acum, am dori sa va prezentam doua moduri de a efectua transferul de pe HDD pe SDD in versiunile Windows 2010, 2008 si 2007.

Cum sa mutati unitatea hard disk pe unitatea solida utilizand Copiere si lipire?

Cand doresc sa transferedate de pe HDD pe unitatea SSD, majoritatea oamenilor s-ar putea gandi la modul traditional de mutare a datelor folosind metoda „copiere si lipire” intre doua unitati. Pentru a muta datele, trebuie sa faceti click dreapta pe fisierele pe care doriti sa le mutati si sa alegeti optiunea „Copiere” sau „Taiati”. Mergeti la partitia SSD si faceti click dreapta pe un spatiu liber si „Lipiti” datele copiate acolo.

Desi aceasta pare a fi o modalitate simpla de a muta datele pe SSD, aceasta functioneaza bine atunci cand aveti mai putina cantitate de date de transferat. Ce se intampla daca doriti sa transferati o cantitate mare de date? Sau daca doriti sa mutati fisiere care se afla in directoare diferite ale unei partitii?

Mai mult, atunci cand copiati si lipiti, unele fisiere de sistem sau fisiere de program copiate nu pot functiona asa cum faceau inainte. Tocmai de aceea, avem o alta metoda de a transfera o mare parte de date de pe HDD pe unitatea SSD, pastrand in acelasi timp setarea si starea curenta a computerului dvs. Cititi sectiunea urmatoare pentru a afla mai multe.

Cum sa muti HDD pe SSD fara a reinstala Windows?

Pentru a continua cu aceasta metoda, exista mai multi factori pe care trebuie sa ii luati in considerare, deoarece ar putea fi necesar sa utilizati instrumente terte pentru a migra sau a clona datele de pe HDD pe SDD:

  • Trebuie sa faceti o copie de rezerva a unitatii de disc inainte de a transfera date pe SSD pentru a va asigura ca nu pierdeti date esentiale in timpul transferului.
  • Conectati unitatea SSD la un computer Windows si asigurati-va ca este detectata cu succes.
  • Daca laptopul dvs. are loc pentru o singura unitate, atunci este posibil sa aveti nevoie de un adaptor SATA la USB.
  • Faceti copii de rezerva pentru tot ce este pe o unitate SSD, deoarece toate datele de pe unitate vor fi sterse in timpul clonarii HDD-ului si SSD-ului.
  • Stergeti datele sau fisierele inutile de pe hard disk pentru a face spatiu adecvat pentru a se potrivi in noul SSD.

Dupa toata pregatirea, acum sa cercetam cum puteti migra HDD pe SSD fara a fi nevoie sa reinstalati Windows.

Pasul 1:  Gasiti un software de clonare a datelor de incredere, care este usor disponibil pe piata si, din pacate, nu exista un software gratuit care sa se potriveasca tuturor optiunilor. Descarcati si instalati software-ul si urmati procesul de clonare.

Daca producatorul dvs. de hard disk are un program de migrare, acesta ar putea fi cea mai buna solutie. De exemplu, daca ati achizitionat un SSD Samsung, atunci va recomandam sa descarcati Samsung Data Migration si sa urmati instructiunile din ghidul de utilizare.

Pasul 2:  Dupa ce finalizati procesul de clonare, puteti vedea un nou SSD in File Explorer.

Pasul 3: Acum ar trebui sa instalati un SSD pe sistem permanent, trebuie sa eliminati vechiul hard disk daca aveti un laptop cu un singur slot pentru hard disk. Daca laptopul are mai multe hard disk, puteti instala un SSD si utilizati hard disk-ul ca spatiu de stocare suplimentar.

Pasul 4: Reporniti laptopul dupa instalarea SSD si noua unitate de stocare este gata. Daca nu, va trebui sa configurati procesul BIOS sau UEFI, care este diferit pentru fiecare laptop.

In timp ce efectuati pasii de mai sus, asigurati-va ca exista o conexiune la internet decenta, o sursa de alimentare si ar trebui sa fiti mai atenti cand selectati orice optiune. Pentru ca, daca apar greseli sau intreruperi, atunci exista sanse sa se prabuseasca hard disk-ul sau SSD-ul, fapt care va lasa in cautarea unui instrument de recuperare a datelor SSD .

Ce sa fac intr-un astfel de scenariu?

Daca va confruntati vreodata cu astfel de scenarii in care pierdeti date de pe hard disk sau pe unitatea SSD, nu trebuie sa va faceti griji, exista un instrument pe care il recomandam pentru toate tipurile de scenarii de pierdere de date. Software-ul Remo Data Recovery sau Remo Recover este un instrument incercat si testat pentru orice dispozitiv de stocare, fie ca este HDD, SSD, USB sau card SD, in orice scenariu de pierdere de date. Incercati-l in cazul in care va confruntati cu pierderi de date in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *