Merita-sa-cumpar-o-masina-second-hand-in-RomaniaCei mai multi dintre romanii care se afla in cautarea unui autoturism, aleg din motive financiare si nu numai, sa isi cumpere o masina second hand.

A detine un autoturism nu mai este de foarte mult timp un lux, ci o necesitate, iar romanii isi cumpara masini sh sau noi, in functie de buget.

Cei mai multi dintre romanii care se afla in cautarea unui autoturism, aleg din motive financiare si nu numai, sa isi cumpere o masina second hand. Altii opteaza pentru un vehicul second hand pentru ca masinile noi se depreciaza rapid.

Ei bine, vom discuta despre masinile la mana a doua si vom vedea daca merita ca persoanele care au nevoie sa isi cumpere un vehicul, sa opteze pentru unul sh.

Avantajele masinilor second hand

Fara doar si poate, primul si cel mai important avantaj pe care il are un vehicul la mana a doua in comparatie cu un vehicul nou, este pretul. O masina second hand, chiar daca are doar 2-3 luni vechime, costa cu cateva mii de euro mai putin decat o masina noua.

Un autoturism, in momentul in care paraseste reprezentanta auto, isi pierde o parte din valoare. Tocmai de aceea, multi romani aleg sa isi cumpere o masina sh, care insa are o vechime cat mai mica.

Un alt avantaj este acela ca o masina second hand poate veni la pachet cu o perioada de garantie, daca nu depaseste varsta de 5 sau 7 ani, sau daca nu a parcurs deja un anumit numar de kilometri. Deci, cu cat masina are o vechime mai mica, cu atat mai bine.

Exista diverse aplicatii care permit verificarea istoricului masinilor sh, astfel ca acum toti cei care aleg sa isi cumpere un astfel de autoturism, indiferent de marca si model, au toate sansele sa descopere daca vanzatorul incearca sa-i pacaleasca. Acesta este un lucru grozav in zilele noastre, mai ales cand exista atat de multi samsari.

Functionalitatea si aspectul estetic pot reprezenta un avantaj al masinilor sh cu o vechime foarte mica, in comparatie cu masinile mai vechi. Deci, cei care isi doresc o masina ca noua, pot gasi un model sh care are doar 1 – 2 ani vechime, si care a fost intretinut ca la carte de proprietar.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele ma importante avantaje pe care le poate avea un autoturism second hand. Vom vedea si care sunt unele dintre dezavantajele semnificative ale acestora.

Dezavantajele masinilor second hand

In primul rand, un lucru second hand nu este nou (chiar si o masina), deci fiindca a mai fost folosit, este posibil ca din punct de vedere estetic sau functional, sa nu fara probleme. Asadar, o masina second hand poate prezenta zgarieturi, urme de rugina, lovituri sau alte mici defecte estetice. Este posibil sa aiba si unele probleme de functionare.

Cei care isi cumpara o masina sh, ar trebui sa aiba inca o suma de bani pregatita pentru schimbul filtrelor, al uleiului si al distributiei (ceea ce la masinile noi nu se aplica). Deci, achizitia masinii sh vine la pachet cu o alta cheltuiala care in functie de marca si modelul masinii poate fi mai mica sau mai mare.

O masina sh poate avea kilometrajul dat inapoi. Multi samsari procedeaza astfel, pentru a-si pacali clientii. Din fericire insa, acum se poate verifica istoricul masinii, iar cumparatorii pot afla toate datele despre masina pe care o doresc, si despre posibilele probleme si vizite in service.

Piesele unei masini sh au toate sansele sa cedeze in viitorul apropiat (ambreiaj, turbo, volanta, injectoare, etc). Reparatia masinii poate fi foarte costisitoare. Acesta poate fi de asemenea, un alt dezavantaj al masinilor sh.

In mare parte, acestea sunt avantajele si dezavantajele masinilor sh. In functie de buget, de necesitati si preferinte, fiecare poate decide daca isi cumpara o masina noua sau o masina sh, dar o asemenea masina isi merita banii si merita cumparata, daca este verificata la sange inainte de a fi achizitionata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *