In-ce-scopuri-poate-fi-folosita-o-plasa-de-umbrirePlasa de umbrire este o tesatura usoara din polietilena tricotata, care ofera plantelor si oamenilor protectie impotriva razelor puternice ale soarelui.

Plasa de umbrire este o tesatura usoara din polietilena tricotata, care ofera plantelor si oamenilor protectie impotriva razelor puternice ale soarelui.

Tesatura cunoscuta si sub denumirea de plasa umbrire este disponibila in densitati cuprinse intre 50% si 90%, pentru a se potrivi nevoilor unice ale diferitelor tipuri de plante, flori si culturi. Poate fi folosita pentru culturile din sere, pentru solarii si in aplicatii pe teren. Utilizarile suplimentare includ garduri, si bariere de confidentialitate (oamenii folosesc plase de umbrire pentru a nu se vedea pe proprietatea lor).

Materialul din care este confectionata plasa de umbrire este rezistent la putregai si mucegai, nu devine casant si este permeabil la apa. Practic, se poate spune ca aceste calitati sunt ale plasei de umbrire, datorita materialului. Acest tip de plasa ofera o ventilatie superioara, imbunatateste difuzia luminii si mentine serele mai racoroase.

Ca rezultat, plasa de umbrire poate fi eficienta la scaderea costurilor energetice deoarece reduce nevoia de a porni ventilatoare la fel de des in lunile mai calde. Instalarea plasei de umbrire este rapida si usoara, asa cum este si demontarea acesteia in afara sezonului de varf.

Cum este plasa de umbrire reflectorizanta utila pentru sera mea?

Plasele de umrbire reflectorizante ajuta la crearea unui climat optim de crestere, deoarece reflecta radiatia solara, mai degraba decat o absoarbe. Plasele de umbrire reflectorizante ajuta la controlul echilibrului luminii, temperaturii si umiditatii. Aceste plase reflectorizante economisesc de asemenea, energie.

Caracteristicile climatice excelente includ temperatura scazuta in timpul zilei care se datoreaza reflexiei maxime, si economii mari de energie pe timp de noapte, fapt care pastreaza temperatura recoltei aproape de cea ambientala.

Plasa de umbrire standard este o metoda foarte accesibila si extrem de durabil pentru protejarea diverselor plantele si culturilor de lumina directa a soarelui.

Plasa de umbrire este plasata pe acoperisul exterior al unei sere, al unui cadru al solariilor sau in alte locuri, unde blocheaza un procent de lumina sa patrunda in interior, mentinand astfel plantele mai confortabile.

Acest tip de material folosit pentru confectionarea plasei de umbrire este perfect pentru aplicatii generale in gradinarit, agricultura si sere si este utilizat pe scara larga in agricultura comerciala si industria de gradinarit.

Ce densitate trebuie sa aiba plasa de umbrire?

Puteti folosi materialul de plasa de umbrire si culoarea acesteia in functie de cultura dvs. Aceste plase de umbrire ajuta la protejarea animalelor, animalelor de companie, plantelor si oamenilor de lumina directa a soarelui.

Mentionam de asemenea ca aceste plase de umbrire functioneaza ca o bariera de confidentialitate. Experienta a aratat ca cultivatorii folosesc in mare parte 50% pana la 60% densitate pentru culturile lor. Se folosesc densitatile mari de 70% pana la 80% in localitatile sudice si pentru plantele sensibile la lumina cele nordice.

Multi oameni considera ca utilizarea unei plase de umbrire cu densitate mare pe acoperisuri si a unei plase de umbrire cu densitate mai mica pe pereti este o metoda buna pentru a crea conditii ideale de umbra.

Gradinarii care cultiva diverse legume ar trebui sa se consulte cu specialistii pentru a determina densitatea plasei de umbrire care este potrivita atat pentru climat, cat si pentru varietatea de plante.

Ce inseamna procentul de nuanta in raport cu materialul de nuanta?

Densitatea umbrei este determinata in totalitate de procentul de lumina blocata de umbra. De exemplu, definitia umbririi 80% este ca doar 20% din lumina trece prin ea. Un procent de umbra de 30 pana la 50% este ideal pentru legume, in timp ce 80 pana la 90% este ideal pentru protejarea oamenilor.

Avantajele plasei de umbrire

Nu putem discuta despre plasa de umbrire si sa nu ne gandim la avantajele lor. Plasele sunt usor de transportat si usor de instalat. Atunci cand se murdaresc, pot fi spalate si refolosite daca sunt aplicate pentru a oferi protectie oamenilor.

Plasele de umbrire minimizeaza stresul plantelor si presiunile vantului pentru a evita deteriorarea plantelor, imbunatateste fotosinteza pentru a stimula cresterea plantelor. Sunt ideale pentru gradini, pepiniere de plante, gradinarit terasa acasa.

In incheierea articolului mai merita mentionat si faptul ca sunt usor accesibile si au preturi reduse.